Falsk Hand med Döden

av Leif Woxlin

FALSK HAND MED DÖDEN är den tionde fristående berättelsen i romanserien En Hälsingedeckare - om kriminalpoliser i Hudiksvall.
Falsk Hand med Döden | Kaschbrunnen | Nätkablar
blommaberg.nu | En Hälsingedeckare | Författaren | Nyheter, recensioner etc

Bilarnas registreringsnummer antog bokstavskombinationer som var varianter på hans egna initialer. Ibland var det klockrent med samtliga tre begynnelsebokstäverna inprickade, annars mer som anagram, men problemet var att han såg dem hela tiden, flera gånger om dagen.
  Det var som att hjärnan var på upplösning och kickade igång bilder som kanske inte ens fanns.

Allting hade börjat på ishockeyarenan i Gävle. Han hade löst in sig för att skaka av sig en förföljare och tagit sin tillflykt till trängseln på ståplatsläktaren, men efter en stund drabbades han av ett annat sorts obehag:
  En bit bort på läktaren i, halvcirkeln bakom målburen, fick han se en skymt av ett märkligt ansikte - en syn både surrealistisk och orimlig.

Ett år senare försvinner en utländsk hantverkare i en by utanför Hudiksvall. Hantverkaren ska bygga en trädgårdskompost för svarta pengar, men efter att ha lämnat av virke och verktyg finns inga spår kvar. Inte mer än den gamla Toyota-bilen som står övergiven efter byvägen.

Hantverkarens identitet är okänd och signalementen är vaga och kriminalpoliserna Sofia Berger och Ludde Markh kopplas in på ett fall som i förstone verkar olösligt, utan uppslag, och som borde arkiveras så fort som möjligt, men som snart exploderar – i ett dubbelspel med döden.

Falsk Hand med Döden
Recension

Hudiksvalls Tidning / Ljusdals-Posten / Ljusnan / Söderhamns-Kuriren
Ur recension i de 4 hälsingetidningarnas gemensamma kultursida, 2015-02-23:

"Även i hans nya deckare sitter geografin som en smäck. Liksom gestalterna, den rätt yviga, men uppfriskande oförutsägbara kriminalinspektören Sofia Berger och smått enkelspårige men mot sin fru trogne kollegan Ludde Markh."

Länk:
Många turer i Hudiksvall >>

Falsk Hand med Döden
© Leif Woxlin 2014

Bandtyp: e-bok
Utgiven: 2020-08

ISBN: 9789189023123
Förlag: Mimer bokförlag / www.mimerbokforlag.se

Direktlänkar för nedladdning:

AdLibris
www.adlibris.com >>

Bokus
www.bokus.com >>

Bandtyp: Ljudbok
Utgiven: 2020-10

ISBN: 9789178296521
Uppläsare: Mats Eklund
Förlag: Word Audio Publishing / www.wordaudio.se

Direktlänkar för nedladdning:

AdLibris
www.adlibris.com >>

Bokus
www.bokus.com >>


Webb-produktion: Business Progress