Blacksåsberget

- BERGET, VATTNET, BLODET

BERGET, VATTNET, BLODET är den åttonde fristående berättelsen i romanserien En Hälsingedeckare.
Berget, Vattnet, Blodet | Blacksåsberget | Örnnästet | Blood / Water
En Hälsingedeckare | Nyheter, recensioner etc | Författarkontakt | Skaffa boken

Berget, Vattnet, Blodet
av Leif Woxlin

Bandtyp: Pocket
Utgivning på Förlaget Orda
hösten 2013 / våren 2014.

Bandtyp: e-bok
Utgiven: 201111

ISBN10: 9197927791
ISBN13: 9789197927796

Direktlänkar för nedladdning:
Dito
Adlibris
Muntligt
Böckernas klubb
Livrel24

Mimer bokförlag
2011

Se omslaget i förstoring >>
(Som pdf-fil)

Mimer Bokförlag
www.mimerbokforlag.se>>

Förlaget Orda AB
forlagetorda.se >>

(Utdrag)

Bergsmassivet reste sig som en vägg, nästan omotiverat. Hela trakten präglades av berg och på en intilliggande topp i öster sköt den väldiga Forsamasten i höjden. De första människorna siktade han vid informationsskylten, två grönklädda, en man och en kvinna. De stod och läste om skatten i Blacksåsberget.

(Utdrag)

Stupet öppnade sig för honom, men det fanns avsatser, säkert skulle det inte vara omöjligt att klättra utan utrustning. Även om inte Ludde visste hur det skulle gå till.
   Han gick tillbaka åt samma håll som han kommit, han var tvungen att hämta utrustningen. Plötsligt hade han bestämt sig, han skulle ner för klippväggen. Det kunde inte vara hela världen.

(Utdrag)

Ludde letade upp en plats där han skulle vara osedd och fäste repet i en ungtall. Han såg till att repet skulle löpa över en mjuk övergång i bergskanten och klev sedan ut i luften. Han befann sig norr om vindfånget, han hade gått en lång omväg för att bli osedd. Ingen barnfamilj som vittne.
   Vinden grep tag om honom när han hoppade sig ner för klippan, han gick med tåspetsarna på det lodräta berget, som han antog med helt fel teknik. Han hade en bild inom sig hur en klättring skulle gå till, med repet säkrat runt kroppen, men det var som om han inte kunde omsätta det i praktiken. Det blev istället en egen lösning och han visste att han skulle få göra det på ett annat sätt när han skulle upp igen. Paniken låg hela tiden strax bakom medvetandegränsen...

Fler bilder från bokens tillkomst