Lommen ropar i skymningen

av Leif Woxlin

LOMMEN ROPAR I SKYMNINGEN är den trettonde fristående berättelsen i romanserien En Hälsingedeckare - om kriminalpoliser i Hudiksvall.
Lommen ropar i skymningen | Ludde skriver poem | Mosaik
blommaberg.nu | En Hälsingedeckare | Författaren | Nyheter, recensioner etc

Saxat ur en gulnad artikel i tidningen Land:

I Gällånger i Hälsingland bygger musikerna framtidens Sverige

Musikerkollektivet Lommarna har slagit ner sina bopålar i Gällånger vid norrhälsingekusten – som det verkar för gott. Den gamla industritomten vid fjärden förvärvades för den symboliska summan av en krona på villkor att köparen genomför en nödvändig oljesanering av området.

– Vi har en idé om hur vi ska kunna rena jorden från olja med hjälp av biodynamiska metoder, förklarar Sture, som är gitarrist, och skissar på ett papper. Metoder som vi ska kunna utveckla som en företagsidé.

– Det är så här vi formar vår framtid, säger Tanja Kristina, som spelar olika flöjtinstrument i gruppen. Gemensamma mål och arbetsuppgifter svetsar oss samman som kollektiv. Förut var vi bara en musikgrupp som tränade för spelningar och turnéer, men nu tar vi det ett steg till.


Omslagsmålning av Rose-Marie Klintman

Tjugofem år senare går det rykten om ett syndrom som fått samhällsspridning och som förvandlat den närmaste centralorten till en spökstad. När en av kollektivets musiker dessutom blir anmäld försvunnen får Sofia Berger och Ludde Markh på Hudiksvallskriminalen anledning att intressera sig för vad som egentligen puttrar i grytorna.

LOMMEN ROPAR I SKYMNINGEN är den trettonde fristående berättelsen i romanserien
En Hälsingedeckare - om kriminalpoliser i Hudiksvall
- Pappersbok och E-bok: Mimer bokförlag | mimerbokforlag.se
- Ljudbok: WORD AUDIO PUBLISHING | wordaudio.se


Webb-produktion: Business Progress


En hälsingedeckare.